luni, 20 septembrie 2010

Volkswagen-lider la vanzari si in luna august!

Volkswagen și Golf lideri la vânzări în Europa și în luna august
Volkswagen deține controlul pe piața europeană. Deși vânzările la nivel continental au scăzut cu 2,4% în august, iar programele de tip ”Rabla” s-au încheiat, marca germană continuă să domine în preferințele cumpărătorilor. Potrivit datelor furnizate de Jato Dynamics, luna trecută primul loc pe modele și constructori revine brandului Volkswagen, în timp ce Ford, Renault, Opel și Peugeot își împart următoarele 4 poziții.

Golf deasupra tuturor, Polo și Megane merg pe plus, Punto - unicul Fiat din top 10
Configurația topului celor mai bine vândute 10 automobile la nivel european în luna august indică o compactizare interesantă între concurenți din aceeași clasă. O luptă puternică se duce în a doua jumătate a clasamentului unde Astra, Megane și Focus se află la o diferență mai mică de 200 de unități.
O situație aproape similară se regăsește și cazul subcompactelor Opel Corsa și Peugeot 207, care afișează performanțe foarte apropiate în august. Pentru Fiat situația începe să devină dramatică, Punto singurul său exponent din top 10 având foarte mari șanse ca în septembrie să părăsească arena fruntașilor.
În toată această agitație, doar modelele Volkswagen își continuă nestingherite marșul triumfal. Golf păstrează postul de lider, fiind și în august cel mai bine vândut automobil din Europa. Îl urmează îndeaproape Polo care alături de Renault Megane sunt singurele modele care întregistrează creșteri ale vânzărilor comparativ cu august 2009.

Top 10 Modele – vânzări august 2010 (Europa)
Volkswagen Golf – 26.623
Volkswagen Polo – 20.524
Ford Fiesta – 16.607
Renault Clio – 15.436
Opel/Vauxhall Corsa – 14.830
Peugeot 207 – 14.278
Opel/Vauxhall Astra – 12.927
Renault Megane – 12.790
Ford Focus – 12.595
Fiat Punto – 11.731

Volkswagen tot la vârf, BMW revine printre primii 10, Audi amenință Fiat
Situația din topul 10 al constructorilor arată diferit față de luna iulie. Cu excepția Volkswagen care își consolidează poziția de lider, în rest celelalte mărci au cunoscut fluctuații negative sau pozitive.
BMW revine în plutonul fruntaș, pe ultimul loc, în august vânzările mărcii premium scăzând cu 7,6% până la 30.845 de unități. Rivalul Audi se poziționează cu două trepte mai sus, pe locul 8, cu 37.239 de unități, în creștere cu 1,4% față de august 2009 și a fost la un pas de depăși marca de volum Fiat aflată pe 7.
Toyota și Citroen sunt și ele în ascensiune, deși vânzările lor au scăzut cu 19% și respectiv 11,5%. Peugeot a detronat Opel de pe locul 4 iar francezii de la Renault s-au fixat în coasta liderului Volkswagen, însă este departe de a putea spera la primul loc, diferența de peste 34.500 de modele care îi separă fiind în favoarea mărcii germane.
Ford își păstrează locul 3, deși din februarie și până în iunie ocupase poziția secundă.

Top 10 Mărci – vânzări august 2010 (Europa)
Volkswagen – 88.869
Renault – 54.455
Ford – 51.442
Peugeot – 49.433
Opel/Vauxhall – 49.193
Citroen - 42.745
Fiat – 37.247
Audi – 37.239
Toyota – 35.966
BMW – 30.845

Germanii au cumpărat luna trecută de două ori mai multe mașini noi ca francezii.
Luna august a reconfirmat Germania ca cea mai mare piață auto din Europa, aici fiind comercializate peste 200.000 de automobile.
Potrivit datelor remise de compania de consultanță Jato Dynamics, a doua piață ca importanță a fost Franța cu 102.000 noi modele, Italia cu 69.235, Marea Britanie cu 55.000, și Spania cu 45.000 de noi vehicule înmatriculate în august 2010.
La polul opus se află Islanda cu doar 100 de automobile, Letonia cu 555 și Lituania cu 620 autovehicule vândute.
România nu figurează printre piețele analizate de compania americană, biroul de consultanță Jato Dynamics din România fiind inaugurat abia în luna iunie.
Sursa: Monitorul de Suceava-on line

2 comentarii:

 1. Bună Ziua!
  Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
  Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
  Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
  Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
  Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
  Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
  Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul ascultawhisper sau un email ascultawhisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
  Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

  RăspundețiȘtergere
 2. Buna Vlad!Eu sunt de acord cu orice colaborare care vine in sprijinul celor ce doresc sa faca lucruri frumoase si utile celor din jur.Dupa cum ai vazut pe blog eu sunt realizator si redactor al unor emisiuni si la un post de radio local care emite atat pe frecventacat si pe net.In limita timpului disponibil ,va pot ajuta cu placere.

  RăspundețiȘtergere