marți, 17 noiembrie 2009

NOUL TOUAREG,IN IANUARIE ANUL VIITOR

Volkswagen dezvăluie noul Touareg în ianuarie 2010, la Detroit
Volkswagen şi-a atins obiectivele cu primul SUV lansat pe piaţă. Cât despre generaţia care urmează să vină, rezultatele vor trebuie să fie, dacă nu mai bune, cel puţin la nivelul de până acum.
Impozantul Touareg îşi va schimba aspectul şi tehnologiile şi, odată cu acestea, noile caracteristici şi puncte de referinţă.
Debutul celei de a doua generaţii va avea peste două luni. Noul Touareg va fi dezvelit la cel mai important salo auto din America de Nord, cel de la Detroit, care va începe pe 11 ianuarie.
Printre premierele aduse de viitorul model se numără o cutie automată cu opt trepte de viteză şi o versiune de motorizare hibridă. După cum se ştie, unitatea va fi un tandem deja clasic, format dintr-un propulsor pe benzină şi unul electric. Trenul de rulare va pune la lucru agregatul V6 cu injecţie directă de combustibil 3.0 TSI de 333 cai putere şi un motor electric de 53 de cai putere, ce produce un cuplu de 300 Nm.
Touareg va fi de fapt un hibrid paralel, unde ambele motoare sunt puse în slujba propulsiei pentru a reduce consumul de carburant şi emisiile de dioxid de carbon. Motorul electric va asigura singur momentele de tracţiune până la o viteză de 50km/h, după care misiunea de a pune în mişcare maşina îi revine propulsorului pe benzină.
Cu ajutorul sistemului stop-start, de reducere a consumului de carburant în mediul urban şi al sistemului de recuperare a energiei disipate la frânare, Touareg hibrid va reuşi să facă economii serioase.
După cum anunţase anterior şeful departamentului de design la Volkswagen, din punct estetic, toate noile modele se vor îndrepta spre liniile lui Golf VI iar Touareg nu va face excepţie.
Interiorul se va debarasa de puţinele metehne întâlnite pe modelul curent, în timp ce tracţiunea va consta în acelaşi sistem 4Motion cu diferenţial central blocabil.
Debutul comercial al noii generaţii Touareg este prevăzut pentru jumătatea anului viitor.
Sursa:Monitorul de Suceava-on line si print

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu