luni, 11 mai 2009

VOLKSWAGEN POLO VINE LA TOAMNA IN ROMANIA




Volkswagen Polo vine la toamnă în România


Volkswagen va aduce pe piaţa locală, în a doua jumătatea a anului, un nou model de volum. Este vorba de a cincea generaţie Polo, disponibilă în România din toamnă.

Cu elemente estetice împrumutate de la Golf şi Scirocco, automobilul de clasă B se anunţă un concurent foarte puternic pentru Renault Clio şi Peugeot 207, cele mai bine vândute automobile pe acest segment în ţara noastră. Schimbat aproape radical, noul Polo nu se rupe chiar complet de trecut, cel puţin partea din spate aminteşte de generaţia comercializată până în 2002.

Designul agresiv, profilul cu nervuri, pasajele evazate ale roţilor, spatele simplu şi robust definesc personalitatea noului Polo. Acesta se apropie foarte mult de noul Golf, atât ca linie exterioară, cât şi ca ambianţă la interior.

Finisajele din habitaclu sunt evident mai bune, plasticul are o textura diferită şi mai plăcută la atingere în timp ce butoanele şi aeratoarele sunt îmbrăcate în crom. Volanul include un ornament metalic şi câteva comenzi pentru sistemul audio.

Disponibil în versiunile cu 3 şi 5 uşi, noul Polo va alinia o gamă de motorizări diversă, cu un consum mai mic decât la modelul actual. Versiunea de intrare este o unitate pe benzină de 1,2 litri de 60 de cai putere la care se adaugă propulsoarele de 1,2 litri de 70 şi 105 cai putere. Polo dispune şi de un motor de 1,4 litri de 85 de cai putere. Gama motoarelor diesel este deschisă de unitatea 1.6 TDI common-rail de 75 de cai putere. Clienţii mai au la dispoziţie motorizările de 75 şi 90 de cai putere şi o versiune BlueMotion cu numeroase modificări aplicate motorului 1.6 TDI de 90 de cai putere şi al cărui consum este de numai 3,8 l/100 km.

Partea de transmisie aduce în atenţie cutia semi-automată DSG cu 6 şi 7 trepte care, în termeni de consum şi eficacitate, le depăşeşte pe cele clasice.

Preţurile vor fi anunţate în preajma lansării.
SURSA:MONITORUL DE SUCEAVA -on line

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu