vineri, 8 mai 2009

AUDI E 1-MINICAR ECOLOGIC IN CLASA PREMIUM


Audi E1, minicar ecologic în clasa premium

Audi adoptă o nouă strategie de a construi automobile prietenoase cu mediul.
Se va trece de la „e” la „E”, adică de la vehicule economice la cele ecologice, un pas care dovedeşte că sloganul „Vorsprung durch Technik” (progres prin tehnologie) nu rămâne cantonat doar în sfera de marketing. Dacă de-a lungul timpului, nemţii s-au mulţumit să aştearnă la picioarele clientelei câteva modele eficiente - notate cu litera „e”, fie pe benzină, fie diesel, în viitorul apropiat va fi inaugurată o gamă ecologică care va fi prezentată publicului larg sub aceeaşi denumire simplă, cu diferenţa că ea va deveni acum „E”.
Audi va construi în total cinci astfel de vehicule, E1 - E5, care să acopere categorii diferite, de la minicar la automobil sportiv. Acestea fac parte din aşa numita categorie NFS - New Small Family, o linie de modele de oraş, inspirată din seria conceptelor Volkswagen Up!, dezvelită în anul 2007. Primul exemplar din cele cinci, Audi E1, ar putea fi comercializat peste doi ani, ca replică la programul „Project i” al celor de la BMW, care urmăresc dezvoltarea unui microcar cu propulsie electrică.
Poziţionată sub viitorul A1, citadina va beneficia de motorizări diesel şi pe benzină cu 2 cilindri, de 600 cmc, iar ceva mai târziu va fi introdusă şi versiunea electrică. Datorită dimensiunilor ultracompacte, montarea unui sistem hibrid a fost exclusă din start.
Propulsia se va face exclusiv electric, prin intermediul unor motoare amplasate pe roţile punţii faţă. Audi doreşte ca la momentul lansării, micul automobil de oraş să fie cel mai avansat model electric de pe piaţă. Se estimează că E1 va putea parcurge la o singură încărcare a bateriilor 160 - 170 de kilometri. Chiar dacă va fi fabricat pe platforma lui Volkswagen Up!, primul minicar de la Audi va păstra aerul premium al mărcii.
E1 va avea o configuraţie a interiorului 2+1 şi o caroserie în trei uşi. Cu un preţ de pornire competitiv, de aproximativ 13.000 de euro, modelul premium va putea concura cu versiunile electrice sau hibride Smart ForTwo şi Toyota iQ.
SURSA:Monitorul de Suceava-on line

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu