marți, 12 mai 2009

PORSCHE BOXTER SI CAYMAN-REVIZUITE ESTETIC


Porsche Boxster şi Cayman, revizuite estetic



Porsche operează câteva schimbări la două din cele mai populare modele ale sale. Ajunse la jumătatea ciclului de viaţă, Boxster şi Cayman au necesitat câteva retuşări ale exteriorului, la care se adaugă şi diverse îmbunătăţiri aduse platformei tehnice.
Propulsoarele beneficiază de tehnologia de injecţie directă, iar transmisia Tiptronic a fost înlocuită cu o cutie automată cu dublu ambreaj, PDK, cu 7 trepte.
Pentru modelul de bază Boxster este disponibil motorul de 2.9 litri şi 255 cai putere, iar în cazul modelului Cayman, propulsia la versiunea de pornire este tot un motor de 2.9 litri, dar care dezvoltă cu 10 cai putere în plus, respectiv 265 cai putere.
Porsche a mai optimizat suspensiile şi direcţia, pentru a avea o ţinută de drum mai bună în raport cu vechile modele.
Din punct de vedere estetic, modificările aplicate sunt puţine şi se rezumă în special la blocurile optice. Cele frontale au o linie nouă şi pot fi disponibile cu un sistem auto-adaptiv, în timp ce stopurile includ tehnologia LED.
La interior, singura noutate este ecranul multimedia şi interfaţa pentru iPod-uri. Ambele modele revizuite estetic sunt disponibile începând cu primăvara 2009.
Ca la orice versiune cu îmbunătăţiri, preţul de achiziţie este puţin mai ridicat. Boxster Facelift costă în jur de 46.142 euro, iar Cayman Facelift aproximativ 49.253 euro.
Există şi o versiune sportivă Boxster S, echipată cu un motor de 310 cai putere, la un preţ de pornire de 55.781 de euro.

Sursa: Monitorul de Suceava-on line(galerie foto pe

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu