marți, 12 mai 2009

GOLF BLUEMOTION


Volkswagen fixează preţul noului Golf BlueMotion la 25.450 de euro


Volkswagen duce mai departe conceptul de maşină ecologică. Marca BlueMotion, lansată în 2006, prezentă pe un număr foarte mare de modele curente, continuă să se extindă, producătorul oferind un număr tot mai mare de vehicule prietenoase cu mediul. Noul Golf VI se aliniază trendului ecologic, mulţumită unei versiuni cu consum şi emisii moderate.
Modelul „verde” a fost dezvelit anul trecut, în toamnă, în cadrul Salonului Auto de la Paris, debutul comercial fiind programat pentru a doua jumătate a acestui an. Cumpărătorii vor putea alege între o versiune cu trei uşi sau una cu cinci uşi.
Sub capotă se află pentru prima oară un propulsor TDI de 1.6 litri cu sistem de injecţie common-rail, care furnizează 105 cai putere şi un cuplu motor de 250 Nm disponibil de la 2000 de rpm. Conform informaţiilor oferite de Volkswagen, modelul ecologic demarează de la 0 la 100 de km/h în 11,2 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 188 km/h.
Datele de consum şi emisii ale propulsorului sunt excelente: consumul se ridică la 3,8 litri la 100 kilometri, în timp ce nivelul gazelor ajunge la 99 g/km, valori care fac din Golf BlueMotion un model mai eficient chiar decât actualul Polo BlueMotion. Atingerea performanţelor se datorează modificărilor operate la transmisie - reetajarea treptelor de viteză, propulsor - ajustarea unităţii electronice de control a motorului, tren rulant – introducerea unui set de pneuri cu rezistenţă scăzută la rulare, şi aerodinamică.
Volkswagen anunţă că, în Germania, versiunea Golf BlueMotion are un preţ de pornire de 25.450 de euro pentru versiunea în trei uşi pe linia de echipare Trendline.
Pe următorul nivel, Comfortline, preţul de bază este de 27.250 de euro, în timp ce pentru echiparea de vârf Highline se va plăti 28.550 de euro.
Modelul în cinci uşi este mai scump cu 625 de euro pe fiecare nivel de dotare, astfel că preţurile de bază sunt cuprinse între 26.075 şi 29.175 de euro.
Toate versiunile Golf BlueMotion dispun în echipare standard de sistemul ESP – programul electronic de stabilitate.

SURSA:MONITORUL DE SUCEAVA-ON LINE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu