joi, 13 ianuarie 2011

VW PASSAT -Born in the USA

Born in the USA: noul VW Passat pentru piata americana

Sursa: VolkswagenBorn in the USA: noul VW Passat pentru piata americana

Asa-numitul New Midsize Sedan (NMS) a fost dezvaluit, in sfarsit, de Volkswagen. La fel ca in Europa, se numeste Passat si este o limuzina de categorie medie, insa dezvoltata special pentru piata nord-americana. Va fi disponibil la vanzare din vara si va fi produs la noua fabrica VW din Chattanooga, Tennessee.

Volkswagen urmeaza sa anunte preturile in luna martie, insa se stie deja ca startul va fi de circa 20.000 de dolari. Prezentarea oficiala are loc zilele acestea, in cadrul Salonului de la Detroit.

Este cel mai mare Passat produs vreodata, cu o lungime de 4,87 m. Are aceleasi linii exterioare ca si noua Jetta si, din acest punct de vedere, se diferentiaza destul de mult fata de versiunea europeana, recent lansata pe piata. Nu acelasi lucru se poate spune si despre aspectul interior, foarte asemanator cu cel de la "fratele" european. Designul si tehnologia vin din Germania, iar celor de la Volkswagen of America le-a revenit sarcina sa imprime directia specifica pietei de peste ocean, din punct de vedere conceptual.

Motorul de intrare in gama va fi cel cu 5 cilindri, de 2,5 litri, a carui putere este acum de 170 CP. Clientela americana mai poate opta pentru un TDI de 140 CP sau un benzinar in 6 cilindri (VR6) de 3,6 litri si 280 CP, cuplat standard cu transmisia DSG. Vor fi disponibile trei versiuni de echipare - S, SE si SEL - iar dotarea de baza include, printre altele, ABS, ESP, 6 airbaguri, aer conditionat si tempomat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu