luni, 27 septembrie 2010

Salonul Auto Paris 2010(IV)


Salonul Auto de la Paris 2010 – noutăți, surprize, premiere (IV)
Ultima zi a lunii septembrie va coincide cu prima zi a Salonului Auto de la Paris, un eveniment cu o istorie de peste un secol. Pe 30 septembrie lumea automobilistică se va îmbogăți cu 100 de noi modele, în marea lor majoritate de serie. Normale, sportive, hibride sau electrice, toate încearcă să surprindă prin ceva, dacă nu prin design, atunci prin consum sau performanțe dinamice.
Mai mult ca oricând va fi o concentrație ridicată de premiere, Audi, Chevrolet, Ford, Hyundai, Mercedes și Peugeot/Citroen fiind cei care vor putea polariza fără probleme atenția publicului grație unui număr mare de debuturi.
Deși mai sunt trei zile până la deschiderea oficială, producătorii nu au dezvăluit încă totul.
Monitorul de Suceava trece în revistă principalele noutăți confirmate deja, premiere absolute, dar și posibilele surprize ale acestui salon de tradiție.

Jeep
Vedeta principală va fi noua generație Grand Cherokee, revelată pentru prima oară europenilor. Spre diferență de versiunea vândută în SUA, modelul pentru Europa vine cu câteva specificații diferite, adaptate unor cerințe ceva mai exigente. Renumitul SUV dispune de un motor diesel complet nou (de origine Mercedes) și un benzinar de 3,6 litri de 284 de cai putere.
Alte două modele, Patriot și Wrangler, vor căuta să atragă atenția pasionaților de crossovere off-road, ambele prezentate în versiunea restilizată.

Kia
Principala noutate este lansarea sedanului Optima, care va înlocui actualul Magentis. Designul dinamic, dotările și prețul vor face din berlina Kia un element de atracție pe segmentul celebrilor Insignia, Mondeo și Passat.
Conceptul Pop, ce prefigurează un minicar cu propulsie electrică și trei locuri la interior, este o altă surpriză pregătită de sud-coreeni.

Lexus
La Paris va fi oficializat debutul compactei CT 200h, care vine în forma sa finală. Modelul, care rivalizează cu A4 și Seria 3, va fi livrat doar cu motorizări hibride.
O altă premieră este cea a versiunii restilizate IS, care primește tehnologia LED pe blocurile optice și o nouă motorizare diesel, ce produce 150 de cai putere.

Lotus
În mod oficial aici se anunța nașterea unui supercar cu nume de legedă. Deși toată lumea se aștepta să vadă reîncarnarea sportivei Esprit, britanicii vor readuce pe firmament numele Elite.
Deocamdată doar conceptul, pentru că mașina de serie va sosi abia în 2014. Este un coupe ce folosește o motorizare V10 de 620 de cai putere derivată din unitatea care animă Lexus LF-A.
Lotus Elite va atinge suta pe bord în 3,5 secunde și va avea un prețde 140.000 de euro, de trei ori mai mic decât Lexus LF-A.

Maserati
Italienii vor plusa cu o versiune de performanță, una dintre cele mai puternice din istoria mărcii. Noul și puternicul GranTurismo MC Stradale, inspirat din lumea mașinilor de competiție, va fi lansat oficial la Paris.
Pe lângă detaliile aerodinamice, sportivul coupe dispune de un propulsor V8 ce dezvoltă 450 de cai putere.

Mazda
Este anunțată o singură lansare importantă: apariția versiunii restilizate Mazda2. Modelul de intrare în gamă este ajustat estetic, schimbările principale fiind operate la partea frontală. De asemenea, motoarele vor aduce câteva vești bune, consumul fiind diminuat, iar emisiile încadrează Mazda2 Facelift în normele de poluare Euro 5.

Mercedes-Benz
Salba de premiere mondiale nu va face decât să confirme puternica prezență a prestigioasei mărci germane, ce pregătește o demonstrație de forță în fieful industriei auto franceze.
Cap de afișpe lista lansărilor este noul CLS, sedanul sportiv cu linie de coupe care caută să își sporească influența într-un segment în care rivalii încep să dea năvală. Modelul este oferit cu două motorizări diesel de 260 CP și benzină de 301 CP. În România, noul CLS poate fi deja comandat la un prețde 66.000 de euro.
Nu mai puțin importante sunt aparițiile evoluțiilor CL 63 AMG și CL 65 AMG, mai performante și cu un consum de carburant îmbunătățit.
A doua premieră mondială este cea a versiunii electrice A-Klasse E-Cell, care deschide un segment nou nu doar pentru Mercedes, ci pentru toată elita clasei premium. Mașina beneficiază de o nouă caroserie și un motor alimentat cu energia electrică furnizată de reacțiile chimice ale celulelor de hidrogen. Detaliile vor fi dezvelite la Paris.
SLS AMG Cabrio în versiunea concept ar putea fi una dintre surprizele ce pot pigmenta atmosfera de la Paris. Modelul de serie este așteptat anul viitor. Tot sub formă de concept va fi prezentată pentru întâia oară versiunea electrică SLS AMG E-Cell, o sportivă pur ecologică cu peste 450 de cai putere sub capotă.

Sursa:Monitorul de Suceava

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu