joi, 5 august 2010

Noul Jetta de la Volkswagen-disponibil in 2011




Volkswagen aduce noul Jetta în Europa în 2011
Volkswagen lansează pentru prima dată un nou model, mai întâi în America și abia ceva mai târziu în Europa. Desigur, este vorba de Jetta, berlina pe platformă de Golf care cel puțin cu ultima generație a reușit o figură frumoasă peste ocean. Modelul pentru Europa va sosi în primul trimestru din 2011 și va fi mai scump decât cel comercializat clienților americani. Aceștia îl pot cumpăra la un prețde 15.995 dolari, în timp ce europenii vor plăti peste 20.000 de euro.
Noul VW Jetta se pregătește să debuteze la Salonul Auto de la Paris. Diferențele estetice și tehnice față de versiunea pentru piața americană vor fi minime, detaliile urmând să facă diferența.
Acesta măsoară 4,64 metri lungime și are în interior câteva schimbări care reflectă același salt calitativ ce s-a simițit de la Gof V la Golf VI. Chiar dacă nu vorbim de un model complet nou la partea tehnică, estetic, modelul în patru uși este complet schimbat, exteriorul împrumutând elemente de la Golf și chiar conceptul NCC.
Clienții europeni vor avea la dispoziție o gamă varată de motoare, unitățile propuse fiind cele cu care Golf se afișează în prezent. Din acest punct de vedere nu vor fi surprize. Noul VW Jetta va dispune de motoare pe benzină și diesel echipat cu injecție directă și sistem turbo.
Versiunile de motorizare destinate europenilor, toate aliniate la normele Euro 5, vor fi în primă instanță patru unități – toate cu sistem turbo, din care două pe benzină și două diesel. Benzinarele sunt versiuni TSI, care vor dezvolta 105 și 160 de cai putere, în timp ce modele turbodiesel vor dezvolta 110 și 140 de cai putere.
O versiune BlueMotion va fi integrată în ofertă, aceasta fiind o unitate 1.6 TDI recalibrată, care va dezvolta 105 cai putere și va dispune de un sistem start/stop și frâne regenerative. Potrivit celor de la Volkswagen, versiunea economică Jetta BlueMotion va consuma doar 4,1 litri/100 km și va emite 109 grame de dioxid de carbon pe kilometru.
Noua generație propune un design mult mai coerent și dinamic. Dacă actualul model îmbină elemente de Golf și Passat, generația care se pregătește de debut se va inspira din liniile dinamice ale conceptului NCC.
Sursa:Monitorul de Suceava-on line

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu