marți, 1 iunie 2010

NOUL TOUAREG -IN SHOWROOM AUTOMITRIC SUCEAVA


Volkswagen anunță prețurile pentru România ale noului Touareg
Volkswagen pregătește covorul roșu pentru unul din cele mai iubite SUV-uri germane. Noua generație Touareg, a cărei premieră mondială a avut loc la Geneva, este disponibilă la concesionarii din România, lansarea urmând să aibă loc în următoarele săptămâni. Câteva exemplare din noua generație Volkswagen Toaureg pot fi acum admirate și studiate în detaliu și la dealerul local Automitric.
Cu o personalitate puternică, interior luxos, masiv la exterior, noul SUV de la Volkswagen devine un concurent de temut chiar și pentru exponenții din zona premium. Până astăzi s-au vândut în întreaga lume peste 500.000 de exemplare.
În România, costul de bază al noului VW Touareg este fixat la 44.763 de euro cu TVA. Momentan au fost anunțate doar prețul modelelor diesel, ulterior urmând să fie publicate și cele ce revin versiunii pe benzină și hibridă.
Designul, orientat spre noile generații Golf, Polo şi Scirocco, a câștigat în dinamism, dacă ne referim la partea frontală, dar a devenit mai puțin captivant la partea din spate, unde stiliștii au preferat să dea o notă mai puțin agresivă.
Interiorul schițează liniile unui model premium, cu finisaje impecabile și dotări tehnologice de ultimă generație ce amplifică senzația de nou.
Există trei tipuri de scaune: confort, normale, şi sport. Ultimele două pot fi ajustate electric, inclusiv pentru suport lateral. Scaunele pot fi ventilate.
Scaunele din spate pot fi deplasate 160 mm longitudinal, care permite configurarea spaţiul interior după bunul plac, fie prin creşterea volumului compartimentului bagajelor fie prin suplimentarea spaţiului pentru picioare.
Portbagajul oferă standard 520 litri, cu 35 litri mai puţin decât la precedentul model. La noul Touareg Hybrid spațiul pentru bagaje este chiar mai mic: de 433 litri.
Noul Touareg cântărește 2,17 tone fiind mai ușor cu 200 de kilograme decât vechiul model, dar mai dinamic, funcțional și mai bine echipat. Dotările tehnice continuă cu o serie de suspensii pneumatice de ultimă generație și o transmisie automată cu opt trepte, ultima disponibilă în standard pentru toate motorizările.
La nivelul propulsiei există patru versiuni disponibile: Hybrid, TDI V6, FSI V6, și V8 TDI. Versiunile anterioare V10 TDI și W12 dispar din gamă.
Noutatea absolută este agregatul hibrid cu orientări ecologice, primul de acest fel montat pe un model de serie Volkswagen. Dezvoltat împreună cu Porsche, grupul propulsor format dintr-un V6 turbo pe benzină de 333 cai putere și un mic motor electric ce generează 47 de cai putere produce în total 379 cai putere.
Unitatea electrică, dispusă între cutia de viteze automată cu opt trepte și unitatea pe benzină, are capacitatea de a pune în mișcare mașina și de a susține singură activitatea de propulsie până la 50 de kilometri pe oră. Touareg Hybrid dispune de un cuplu de 580 Nm furnizați ambelor punți, prin intermediul unui sistem de tracțiune integrală marca 4Motion, consumul mediu al versiunii pe alimentare alternativă fiind de 8,2 litri/100 km.
În ceea ce privește propulsoarele clasice, opțiunile sunt doar trei: V6 FSI de 280 CP- consum mediu 9,9 litri/100 km, V6 TDI de 240 CP - consum mediu 7,4 litri/100 km, V8 TDI de 340 CP - consum mediu 9,1 litri/100 km. De menționat că versiunea V6 FSI Hybrid și V6 TDI sunt singurele care oferă ca dotare standard sistemul start&stop, de economisire a carburantului în regim de exploatare urbană.
Capitolul dotări marchează apariția unor dotări din zona premium, a doua generație Touareg promovând o serie de sisteme inedite, care pun accent în primul rând pe siguranță, dar și pe confort.
Noul SUV poate fi garnisit cu un acoperișpanoramic (care măsoară 990 x 1452 mm), sistemul "Area-View", ce constă din patru camere plasate pe grilă, hayon și oglinzi retrovizoare care permit realizarea unor proiecții de 180 grade pe lateralele mașinii, în față și spatele acesteia. Pachetul de siguranță mai include 9 airbaguri, asistent la păstrarea direcției de mers ("Lane Assist"), sau noua tehnologie ”Dynamic Light Assist", care ajustează faza mare a farurilor cu xenon. O altă noutate care își va demonstra utilitatea este frâna de parcare electrică, regăsită de regulă doar pe vârfurile de gamă.
Printre altele, Volkswagen poate echipa noul Touareg și cu sistemul "Side Assist" de detectare a obstacolelor în unghiul mort și versiunea optimizată a sistemului de asistență la frânarea de urgență. O apariție deloc neglijabilă este și cea a tehnologiei "Tilt Compensation” care promite să genereze o stabilitate exemplară pe șosea pentru Toaureg, cu acțiune directă asupra elementelor active ale suspensiilor.

Noul VW Toaureg – prețuri pentru România
3.0L V6 TDI Bluemotion / 240 CP - 44.763 Euro cu TVA
4.2L V8 TDI / 340 CP - 52.829 Euro cu TVA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu