luni, 14 septembrie 2009

SALONUL AUTO DE LA FRANKFURT INCEPE MAINE


Salonul Auto de la Frankfurt începe mâine
Pregătirile pentru cel mai amplu eveniment auto desfăşurat în Germania, şi unul din cele mai mari din lume, s-au încheiat. Mâine, 15 septembrie, se vor deschide porţile Salonului Auto de la Frankfurt, presa fiind ca de obicei primul invitat să realizeze o sinteză a noutăţilor, care aduc în prim plan progresul tehnologic şi farmecul designului.

Toate drumurile duc la Frankfurt
Pasionaţii de automobile îşi vor putea vedea modelele favorite alături de conceptele care trasează tendinţele viitorului. Din 17 septembrie şi până pe 27 septembrie, publicul larg va avea acces la ultimele noutăţi ale momentului. Salonul cu cei 117.000 de metri pătraţi, este un prilej ideal pentru o parte din expozanţi de a-şi dezvălui tehnologiile, iar pentru unii de a dezvălui versiuni speciale sau posibilităţile de particularizare ale unui automobil obişnuit. Anul acesta sunt aşteptaţi peste 1 milion de vizitatori din întreaga lume.

Toamna se numără debutanţii
În ciuda crizei economice, Salonul Auto de la Frankfurt va fi grandios. Încă marcaţi de numeroase dificultăţi, majoritatea producătorilor şi-au confirmat participarea la eveniment. Există însă şi constructori care, în principal din cauza problemelor financiare, vor rata ocazia de a-şi promova produsele din portofoliu. Mărcile americane Cadillac şi Chevrolet cât şi cele japoneze Honda, Mitsubishi şi Nissan nu vor participa la ediţia care va debuta mâine. Cât priveşte prezenţa Dacia la Frankfurt, aceasta va fi una modestă şi umbrită de absenţa premierelor. Mult aşteptatul SUV nu va fi revelat la salonul german, au reconfirmat oficialii companiei. Organizatorul evenimentului, Asociaţia Constructorilor de Automobile din Germania (VDA), se laudă anul acesta cu o „recoltă” bogată. Nu mai puţin de 700 de modele vor fi expuse la standuri, dintre acestea aproape 100 sunt modele noi sau restilizate, cât şi concepte. În rândul maşinilor de serie vor fi 80 de automobile de serie. Audi, BMW, Kia, Mercedes, Opel, Peugeot şi Renault sunt mărcile care vor prezenta cele mai multe noutăţi la Frankfurt.
Călătorie prin istoria salonului
Frankfurt devine pentru aproape două săptămâni polul de greutate al lumii auto. Desfăşurat în capitala financiară a Germaniei, evenimentul figurează în calendarul Organizaţiei Internaţionale a Constructorilor de Automobile. Prima ediţie s-a desfăşurat în 1951. Contrar aparenţelor, la Frankfurt nu s-a ţinut primul salon din istoria Germaniei. Printre momentele cele mai importante care au marcat evoluţia sa, se numără prezenţa primului motor diesel cu turbină, lansarea primului automobil de serie cu sistem 4x4, sărbătorirea recordului de producţie al industriei auto din Germania din anul 1977, apariţia primului model experimental cu alimentare pe hidrogen, lansarea primului SUV european.

Frankfurt Live
Începând de mâine 15 septembrie, Monitorul de Suceava vă prezintă pe secţiunea dedicată a portalului nostru, toate noutăţile ce se vor perinda pe scena Salonului Auto de la Frankfurt. Informaţiile tehnice şi cele legate de preţ vor fi însoţite de fotografii de la faţa locului.

Sursa: Monitorul de Suceava-on line

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu