luni, 21 septembrie 2009

Cum recunoastem un produs modificat genetic??

Hai sa recunoastem ca desi piata este de preferat tarabei din supermarket ne este mult mai la indemana sa intram intr-un astfel demagazin pentru a cumpara ceva rapid si a evita aglomeratia. Insa neintereseaza sanatatea noastra si ceea ce punem pe masa familienoastre. Se mai poate cumpara ceva sanatos din supermarket? Am stat sim-am gandit in mod special la fructe si legume pentru ca acestea suntprodusele pe care cu greu le gasesti ca fiind “curate”, BIO.
Astazi ma gandeam la acest subiect si mi-am amintit ca am vazut maidemult pe un blog american o postare interesanta despre cum putem afladaca fructele / legumele de pe rafturile marilor magazine sunt sau numodificate genetic. Nu este deloc greu sa inveti sa le recunosti insaproblema e ca si in cazul E-urilor: sunt trecute niste cifre peambalaj iar daca nu esti bine documentat in ceea ce privestecontinutul lor, risti sa cumperi alimente imbibate de chimicale.Asadar, intreg secretul consta in citirea etichetei. Si aici ma referla acel autocolant lipit direct pe coaja legumei/fructului sau, dupacaz, pe punga in care sunt ambalate acestea (de ex. la portocale).
Orice eticheta are intre 4-5 cifre.daca produsul are 4 cifre (de ex. 4021) inseamna ca a fost crescutintr-un mediu normal, insa nu BIO. Produsul insa NU a fost modificatgenetic.daca produsul are 5 cifre iar prima cifra incepe cu 9 (de ex. 96584)inseamna ca este BIO daca produsul este format din 5 cifre iar prima cifra este 8 (de ex.86584) inseamna ca acesta a fost modificat genetic Asadar tineti minte aceste aspecte atunci cand cumparati fructe sau legume din hipermarket.

Intersant,nu?

Preluare de pe net-multumiri Corina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu