marți, 17 martie 2009

Volkswagen promite un consum de doar 3,3 litri cu Noul Polo Blue Motion

Volkswagen promite un consum de doar 3,3 litri cu noul Polo BlueMotionAuto -


Volkswagen este pe cale să stabilească un nou record. De această dată nu mai este vorba de milioanele de modele vândute în întreaga lume sau de profitul operaţional, ci de consumul de carburant.
Celebră de acum pentru modul în care gestionează resursele de combustibil, linia modelelor BlueMotion se pregăteşte să primească în rândurile sale versiunea economică a noii generaţii Polo.
Înzestrat cu cel mai mic motor diesel fabricat de Volkswagen, o unitate turbo de 1,2 litri, maşina de oraş are nevoie de numai 3,3 litri de motorină la 100 km.
Propulsorul dezvoltă 75 de cai putere şi este cuplat o transmisie cu şase trepte. Aspectul ecologic nu a fost neglijat, Volkswagen anunţând emisii de doar 87 grame de dioxid de carbon pe kilometru. Polo Bluemotion este deja compatibil cu normele de poluare Euro 6!
Versiunea în cauză este doar un concept, modelul de serie urmând a fi lansat anul viitor. Pentru a reduce consumul, inginerii au apelat la câteva artificii specifice automobilelor ecologice: garda la sol a fost coborâtă cu 15 mm, grila motor a fost revizuită aerodinamic, pneurile Michelin cu dimensiunile 195/50 R15 conferă o rezistenţă scăzută la rulare, iar un senzor aflat pe bord indică şoferului momentul ideal pentru a schimba treapta de viteză. Volkswagen susţine că toate acestea au condus la un consum cu 0,8 litri mai mic decât modelul standard, iar emisiile sunt reduse cu 20%.
Varianta BlueMotion dispune şi de sistemul Start / Stop care în regim urban diminuează consumul cu 0,2 litri/100 km. Conceptul BlueMotion cântăreşte 1.071 de kilograme fiind cu 38 de kg mai uşor decât actualul model dotat cu un motor TDI de 1,6 litri ce asigură un consum de 3,8 litri/100 km.

Sursa : Monitorul de Suceava on line


http://www.monitorulsv.ro/Auto/2009-03-17/Volkswagen-promite-un-consum-de-doar-33-litri-cu-noul-Polo-BlueMotion

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu