miercuri, 11 martie 2009

AUDI DEZVALUIE GAMA PREMIUM

Audi dezvăluie gama premium cabrio A5 şi S5

Audi a prezentat noutate după noutate la Geneva. Ultima, dar nu şi cea din urmă premieră a fost cea rezervată familiei de cabriolete A5/S5, lansată cu două luni înainte de comercializare.
Decapotabila premium se remarcă prin confortul interior şi numeroasele dotări pe partea de securitate, echipamente introduse recent şi pe noua generaţie A4.
Propulsia în cazul decapotabilei A5 este formată din două diesel V6 ce produc 190 şi respectiv 240 de cai putere. Gama de motorizări mai include două agregate TFSI de 2,0 litri de 180 cai putere şi 211 cai putere, agregatul de top fiind un V6 de 3,2 litri pe injecţie şi distribuţie variabilă care dezvoltă 265 de cai putere. Versiunea sportivă S5 Cabrio beneficiază de cea mai puternică motorizare, unitatea V6 de 3,0 litri supraalimentată de 333 CP şi un cuplu maxim de 440 Nm. Motorul disponibil şi pe noul S4 dar şi A6 Facelift asigură un demaraj de la 0 la 100 km/h în 5,6 secunde iar viteza este limitată electronic la 250 km/h. S5 Cabrio este doar cu 0,2 secunde mai „lent” la acceleraţie decât versiunea S5 coupe, performanţe cu atât mai lăudabile având în vedere că modelul menţionat anterior este propulsat de un V8 de 4,2 litri ce dezvoltă 354 CP. Cifrele din dreptul consumului de benzină sunt foarte bune, dacă ne raportăm la numărul cai putere dar şi la puterea litrică.
Audi susţine că decapotabila sport are nevoie de 9,6 litri pentru a parcurge 100 de kilometri. Puterea motorului cuplat la o cutie automată S-Tronic cu dublu ambreiaj este trimisă ambelor punţi , noul model beneficiind de serviciile sistemului de tracţiune integrală Quattro. Opţional pe S5 cabrio poate fi montat un diferenţial suplimentar pe puntea spate pentru a imprima o ţinută mai sportivă. Această variantă este echipată cu jante din aliaj uşor de 18 inch şi anvelope cu dimensiunile 245/40.
Noile modele păstrează caracteristicile coupe-ului A5/S5 şi dimensiunile acestuia: 4,63 m lungime, 1,85 m lăţime şi 1,38 m înălţime. Decapotabila vine echipată cu un pavilion retractabil din material textil, Audi preferând soluţia clasică în detrimentul acoperişului confecţionat din metal. Plafonul este realizat din trei rânduri de material textil şi beneficiază de o insonorizare suplimentară faţă de alte cabriolete care utilizează acelaşi tip de material, ceea ce face ca pasagerii să recepţioneze o cantitate mai redusă de decibeli nedoriţi în habitaclu. Interiorul acomodează 4 persoane iar compartimentul bagajelor măsoară 320 litri când acoperişul este deschis şi 380 de litri când pavilionul este închis, A5/S5 Cabrio având cel mai spaţios portbagaj din segment.
Audi va comercializa noile modele A5 şi S5 Cabrio începând cu al doilea trimestru din 2009. Preţul de pornire este fixat la 37.300 de euro pentru versiunea A5 Cabrio.

http://www.monitorulsv.ro/Auto/2009-03-11/Audi-dezvaluie-gama-premium-cabrio-A5-si-S5-


SURSA:MONITORUL DE SUCEAVA-on line

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu